Doi sportivi sibieni la Campionatul Național Wushu


Sibiul a fost reprezentat la Campionatul Național Wushu, desfășurat recent la București, de doi sportivi: frații Dan Mihai Rădulescu și Dorin Sebastian Rădulescu, ambii legitimați la la A.C.S. Danla.

Dan Mihai, cel mai mare dintre cei doi frați, a participat la secțiunea Taolu Tradițional. Acest eveniment constă în demonstrarea diferitelor tehnici de mișcare una după alta pe baza cărora arbitrii vor evalua execuția și vor acorda puncte în consecință. Un eveniment la care Dan Mihai a participat de multe ori.

De data aceasta a decis să participe în trei forme diferite, prima fiind o formă tradițională de pumn Shaolin numită Xiao Hong Quan, urmată de o formă de sabie numită Zui Feng Dao și în cele din urmă, o formă cu sabie lunga numită Da Dao. Toate cele trei forme s-au desfășurat cu mare succes, Dan Mihai a câștigat o medalie de aur pentru fiecare dintre aceste forme.

Dorin Sebastian a participat la Qingda sau Light Sanda, cunoscută și sub numele de secțiunea chinezească de kickboxing. Acesta este un eveniment de luptă în care doi sportivi se luptă pe o platformă înalta și pot câștiga puncte lovind și aruncând cu succes adversarul. Arbitrii, care sunt plasați în jurul platformei ridicate, vor decide după fiecare rundă de luptă care dintre sportivi a câștigat runda. Un atlet trebuie să câștige două din trei runde pentru a se considera câștigător al meciului.

Dan Rădulescu - Danla

Dorin nu a participat la un astfel de eveniment înainte de a-și face meciul mai interesant. De ceva vreme așteaptă cu nerăbdare prima sa luptă și s-a pregătit intens în ultimele trei săptămâni. Cu toate acestea, nu se aștepta să câștige, dar și-a propus principalul obiectiv să se bucure de luptă și să se gândească dacă este un sport pe care și-ar dori să-l facă în continuare.

Dan Rădulescu - DanlaDan Rădulescu - Danla

În cele din urmă, a avut șansa de a păși în ring și de a vedea cum este să ai un meci de sparring. Meciul lui a fost unul foarte interesant de văzut și ambii sportivi au fost destul de egali. Prima rundă a fost pierdută, însă Dorin a revenit în runda a doua, ceea ce a dus la egalitate, ceea ce înseamnă că a trebuit să lupte în ultima rundă. În această rundă ai putut observa că ambii sportivi erau obosiți, deoarece acesta a fost un meci lung. Până la urmă Dorin nu a câștigat meciul, dar a declarat că își dorește să se antreneze și să concureze în viitorul apropiat.

Dan Rădulescu - Danla
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=wushu.ro&set=a.2968863126700211