Campionatul Mondial de Wushu 2019


Campionatele mondiale

Shanghai, care este locația în care vor avea loc Campionatele Mondiale Wushu din 2019. Competiția se desfășoară o dată la doi ani. Anul acesta, 15 Campionate Mondiale de la Wushu vor avea peste 13.000 de sportivi din mai mult de 100 de țări diferite. Cei mai buni sportivi sunt aleși pentru a-și reprezenta țara la acest eveniment glorios. Atât Taolu (forme) cât și Sanda (molid) fac parte din această competiție.

Danla la Cupa Mondială

Dan Mihai Rădulescu, sportivul wushu al Danlei concurează pentru prima dată în acest an la Campionatul Mondial cu piesele Taolu Chanquan (pumnul lung) și Jianshu (sabia dreaptă). „Este o experiență minunată să participi la o competiție atât de mare. Până la urmă, sunt campionatele mondiale. ” spune Dan Mihai Rădulescu. De câteva luni se pregătește pentru acest eveniment împreună cu antrenorul său, Dan Rădulescu. Petrec ore întregi antrenându-se în sală pentru a obține cele mai bune rezultate. 

Până la începutul anului 2018, cariera mea de kung fu a constat doar în shaolin tradițional kung fu. Wushu este mai grațios și folosește linii mai strânse, astfel încât să poată fi apreciat mai bine de către juri. De asemenea, mișcările sunt efectuate mai mare comparativ cu Shaolin kung fu. Aici mișcările sunt scurt explozive. Cu toate acestea, există multe asemănări cu cele două forme de kung fu. Din această cauză, am putut participa la al 15-lea Campionat Mondial de Wushu în doi ani. Un vis devenit realitate.

Danla Shaolin Kung Fu – Campionate Mondiale Wushu 2019

Pregătirea

După un somn odihnitor în hotel, este timpul pentru pregătire. Competiția se întinde pe cinci zile. Categoriile la care Dan participă au loc în a doua și a treia zi. Chanquan este prima sa categorie urmată de Jianshu a doua zi.
Pregătirea pentru evenimentul dvs. este crucială. Prin urmare, sincronizarea este de mare importanță. Ai intarziat? Apoi riscați să fiți nevoit să vă urcați pe rogojină fără să vă încălziți sau chiar să vă pierdeți rândul. Vii devreme? Apoi, există șanse mari să deveniți amețit sau să fiți expirat în timpul încălzirii. Toate acestea influențează performanțele și, prin urmare, și rezultatul final.

Pe covor

Pregătirea a decurs bine, costumul wushu este pe măsură și acum trebuie să așteptați rogojina. Inima îți bate în gât, mâinile încep să transpire și simți adrenalina care îți trece prin vene. Acesta este momentul în care te gândești la tine. Un ghid îți sună numele și ai permisiunea pe rogojină. Ia o altă respirație adâncă și acolo te duci.
Două minute, cam atât timp stă un sportiv mediu pe covoraș. Înainte de a-l cunoaște, s-a terminat și vă așteptați scorul.  

„Sunt foarte mulțumit de performanța mea!”, Spune Dan. Cu 8653 pentru Chanquan și 8496 pentru Jianshu el știe un 49 e  și 25 e  poziția de a câștiga. Acum bucurați-vă de frumoasa Shanghai încă câteva zile și apoi întoarceți-vă acasă pentru a sărbători această mare realizare cu toți suporterii!

Dan M. Rădulescu -15th World Wushu Championships – Taolu – Day 2 – M Changquan – Shanghai, China

Dan M. Rădulescu –15th World Wushu Championships – Taolu – Day 2 – M Jianshu – Shanghai, China