International Wushu Referee Training a avut loc cu succes în Cairo, Egipt!


Cea de-a doua ediție a Cursului internațional de formare și certificare a arbitrilor de Wushu IWUF 2023 a avut loc cu succes în Cairo, Egipt, în perioada 8-14 iunie! Aceasta a fost prima dată când Cursul Internațional de Formare și Certificare a Arbitrilor de Wushu a avut loc în Africa..

Acest curs de formare și certificare a atras aproape 130 de arbitri de wushu din 35 de țări și regiuni. 103 arbitri de wushu au trecut evaluarea și au primit certificatele corespunzătoare nivelului de calificare după formare și studiu. Până în prezent, cele două cursuri internaționale de formare și certificare a arbitrilor de wushu IWUF din 2023 au fost organizate cu succes, atrăgând un total cumulat de aproape 370 de arbitri de wushu din 61 de țări și regiuni de pe cinci continente, dintre care 326 au trecut evaluarea.

Sherif Mustafa, vicepreședinte al IWUF, președinte al Asociației africane de Wushu și al Asociației egiptene de Wushu, și-a exprimat plăcerea că acest curs internațional de formare și certificare a arbitrilor de Wushu a avut loc cu succes în Egipt și că personalul Asociației egiptene de Wushu s-a implicat pe deplin în pregătirea atentă a acestui eveniment. Este pentru prima dată când un curs internațional de formare a arbitrilor de arte marțiale a fost organizat cu succes în Egipt și, de asemenea, într-o țară africană, ceea ce este semnificativ și arată sprijinul la nivel național pentru organizarea de evenimente și activități internaționale de arte marțiale în Egipt.

Su Changlai, directorul Comitetului de Arbitri al IWUF, a declarat că acest curs de formare și certificare a arbitrilor a pregătit mulți arbitri de wushu excelenți și a mulțumit Asociației egiptene de Wushu pentru eforturile neobosite și munca grea depusă pentru găzduirea și organizarea acestui eveniment. Sperăm că arbitrii naționali și regionali vor continua să își îmbunătățească abilitățile de arbitraj și să joace un rol adecvat în evenimentele și activitățile de arte marțiale la nivel național și regional, precum și internațional, promovând în continuare popularitatea și dezvoltarea internațională a artelor marțiale.

În cadrul acestui curs de formare și certificare, IWUF a trimis 10 instructori experimentați, inclusiv 5 instructori pentru fiecare dintre rutina Wushu și Sparring. Cursul internațional de formare și certificare a arbitrilor de Wushu este împărțit într-un curs de Wushu Routine și un curs de Wushu Sparring. Pe parcursul celor 5 zile de formare, judecătorii de wushu vor învăța sistematic despre regulile de competiție și legea de judecare, pregătirea tehnică și practica rutinelor de wushu, analiza de notare a diferitelor grupe de rutine de wushu, comenzi și tehnici de arbitraj pe terenul de wushu sparring, pregătirea tehnică de bază și practica de wushu sparring, analiza de notare a sparringului de wushu etc. De asemenea, ei vor participa la formarea și evaluarea teoriei și a exercițiilor practice tehnice și practice și a exercițiilor practice de judecată.

Participanții la curs au declarat că lectorii cursului de formare și certificare a arbitrilor IWUF au fost profesioniști și detaliați, iar conținutul cursului a fost sistematic și informativ. În plus, IWUF a publicat mai devreme materialele de studiu pentru cursul de formare și certificare a arbitrilor IWUF din acest an, astfel încât participanții au avut suficient timp pentru a studia și pentru a comunica cu lectorii față în față în timpul perioadei de formare intensivă, ceea ce a făcut ca formarea să fie eficientă.