Redirectioneaza 20% din impozit


Ce inseamna redirectionarea a 20% din impozitul pe profit?
Suma redirectionata nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri, iar platile trebuie facute pana la 31 decembrie, pentru ca suma sa poata fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal.
Cum pot companiile redirectiona 20% din impozitul pe profit?
Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie un contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care isi doreste sa il sustina, iar cheltuielile sunt deductibile.
Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.
Sponsorizarea este total deductibila din impozit, daca se respecta limitele impuse de codul fiscal (sa nu depaseasca 5 la mie din cifra de afaceri, si de 20% din impozitul pe profit datorat).
Care sunt avantajele redirectionarii a 20% din impozitul pe profit?
Avantajele unui asemenea tip de actiune este ca reprezentantii companiilor au libertatea de a alege destinatia unei sume, care in alte conditii ar ajunge oricum la stat, si, in plus, contribuie la o cauza nobila, fara niciun fel de cheltuiala.
De asemenea, contributia fiecarei companii ar putea determina un progres semnificativ in solutionarea si prevenirea problemelor sociale.
Descarca aici Contract A.C.S. Danla
Directioneaza GRATUIT 20% din impozitul pe venit al microintreprinderilor. Daca ai o microintreprindere poti directiona 20% din impozit prin sponsorizare catre Asociatia Club Sportiv Danla Sibiu. Legea 30/2019 (punct 5) a permis microintreprinderilor sa deduca sponsorizarile facute catre entitatile nonprofit din impozitul pe venit. Daca ai / reprezinti o microintreprindere, pana la 20% din impozitul pe venit se poate transforma trimestrial in real sprijin pentru comunitate. Procedura este simpla, microintreprinderea care efectueaza o sponsorizare catre Asociatia Club Sportiv Danla Sibiu poate deduce valoarea sponsorizarii pana la nivelul de 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul in care a inregistrat cheltuielile. Exemplu de calcul pentru impozit 1% trimestrialVenituri: 100.000 RON Impozit pe venit (caz 1%): 1.000 RON20% din impozitul pe venit (valoarea sponsorizarii deductibile): 200 RON Descarca contractul de sponsorizare si completeaza-l și trimite-l la sediul nostru (strada Nicolae Iorga Bloc: 49 C, scara:C, Sibiu, Judetul Sibiu sau pe emailul info@danla.ro ). Contractul in poti descarca de pe link-ul: Contract Sponsorizare . Nu uita, sponsorizarea ta se deduce la 3 luni, deci si sprijinul tau poate fi trimestrial. Ai nevoie de mai multe informatii despre cadrul legal?
Vezi aceste documente:
Legea 30/2019 – https://static.anaf.ro/…/10/Anaf/legislatie/L_30_2019.pdf
Ordonanta 25/2018 – https://static.anaf.ro/…/Anaf/legislatie/OUG_25_2018.pdf
Declaratia nr. 107 – https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/107.html