Campionatul Mondial Shaolin Kung Fu 2018


Cu nu mai puțin de treizeci de medalii în buzunar, cinci membri ai sălii de sport din Purmerend de la clubul sportiv Danla, au aterizat marți dimineață la Schiphol. Sportivii au câștigat în total opt titluri mondiale în timpul campionatelor mondiale de kung fu din China.

A fost o petrecere a familiei Rădulescu. Tatal Dan, de asemenea antrenor, l-a văzut pe fiul său cel mai mare, Dan Mihai (18 ani), câștigând aurul de cinci ori în timpul Cupei Mondiale și i s-a permis să urmărească de două ori cum cel mai tânăr fiu al său, Dorin (14 ani) a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. 

Interviul are loc la doar patru ore de la sosirea pe pământ olandez.

Nu este obosit, spune Dorin Rădulescu. „Am dormit puțin în timpul zborului, cred că acum e ora trei după-amiaza. Oboseala probabil va veni mai târziu astăzi ”, se așteaptă el.

S-au bucurat si de spectacolele din orașul chinez Dengfeng. Și-a obținut medaliile de aur în grupa de vârstă între treisprezece și șaptesprezece ani la arme lungi la lanț. Kung Fu nu este despre a-ți bate adversarul. „Este o formă de artă. La fel ca în gimnastică, arați ce tehnici stăpânesti. Obți scoruri pentru asta. ”

Nu este o coincidență faptul că Dorin Rădulescu face această comparație, pentru că face gimnastică la nivel național la St. Mauritius Volendam. “Ce îmi place mai mult? Asta depinde. Da, acum desigur kung fu, dar în două luni, asta ar putea fi din nou gimnastică ”, a spus studentul VWO (bilingv) al Colegiului Da Vinci.

Nu se aștepta la cele două medalii de aur, mărturisește. ,, Am fost încrezător, dar nu am fost sigur de acest rezultat. Atunci când obții primul aur, ești doar mai motivat să câștigi altul. Știi atunci: este posibil. ”

Nu a fost prima dată când delegația clubului sportiv Danla se afla în China. ,, La Cupa Mondială este acolo în fiecare an. Există două organizații, fiecare care organizează o Cupă Mondială la fiecare doi ani. Este pur și simplu leagănul acestui sport. ”

Pe lângă frații Rădulescu, Fred Van der Poel, în vârstă de 37 de ani, a câștigat și el un titlu mondial în numele Danlei.

Toți cei cinci câștigători ai medaliilor la diferite categorii:

Dan Mihai Rădulesu (18 ani; 5x aur, 3x argint, 2x bronz), Dorin Rădulescu (14 ani; 2x aur, 4x argint, 2x bronz), Fred van der Poel (37 ani; 1x aur, 1x argint, 3x bronz) , Morgan Frerejan (11 ani; 3x argint, 1x bronz) și Xiaolong Tsai (9 ani; 2x argint, 1x bronz).